Outlook ściąga całą zawartość poczty?!

Pytania, problemy, uwagi związane z Outlook Express

Moderator: Moderatorzy

Outlook ściąga całą zawartość poczty?!

Postprzez budzi1984 » Cz 27.09.2007 23:12

Cześć

Mam taki problem. Chce założyć od nowa konto w Outlook Express. Gdy już ustawie wszystko to on ściąga wszystkie wiadomości co miałem na serwerze poczty WP. Czyli jak mam 300 wiadomość to on mi je wszystkie ściągnie. Nie da sie tak ustawić żeby ściągnął tylko te nowe które przyjdą po założeniu konta w Outlook E. albo od daty przyjścia na serwer??!! Czekam na podpowiedzi Pozdrawiam!!!
budzi1984
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz 27.09.2007 23:05

Postprzez michu » Pt 28.09.2007 06:57

Outlook Express zapisuje informacje o już pobranych wiadomościach w pliku Pop3uidl.dbx, który znajduje się w tak zwanym folderze magazynu (tam gdzie wszystkie pliki DBX). Jeśli tworzysz konto w nowej tożsamości to spróbuj skopiować ten plik. Jeśli tworzysz konto od nowa w obecnej tożsamości, to nie wydaje mi się, aby można było coś z tym zrobić.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez OShon » So 29.09.2007 16:16

Menu/Narzędzie/Konta/Poczta/Właściwości/Zaawansowane/Pozostaw kopie wiadomości na serwerze.

Temat zamknięty. [GG]
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/20, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10445
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

OShon, nie jest tak jak piszesz.

Postprzez budzi1984 » N 28.10.2007 13:49

Menu/Narzędzie/Konta/Poczta/Właściwości/Zaawansowane/Pozostaw kopie wiadomości na serwerze. :/ to nie przejdzie OShon :/ . Gdy zaznaczę pozostaw kopie na serwerze to wpływa to na to, że gdy w Outlooku usunę wiadomość, to mi z serwera nie wykasuje. Lecz jednak gdy robie nowe konto to przy pierwszym uruchomieniu Outlooka, ściąga mi on wszystkie wiadomości z serwera poczty do skrzynki odbiorczej w Outlooku, a tego chciałem uniknąć.
budzi1984
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz 27.09.2007 23:05

Postprzez OShon » N 28.10.2007 14:24

Przecież możesz zrobić to offline. (wcale nie musisz uruchamiać odbioru poczty zaraz po uruchomieniu Outlooka, też można to ustawić)
Poza tym ustawiasz aby klient poczty kasował wiadomości np. po 30 dniach i sprawa załatwiona.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/20, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10445
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Postprzez budzi1984 » N 28.10.2007 21:45

Ale co mi to da że uruchomię offline jak i tak kiedyś będe chciał wysłać wiadomość podłącze sie i pierwsze co zrobi Outlook to mi zacznie ściągać te setki wiadomości zgromadzonych na serwerze. Nie ustawie żeby mi kasował z serwera za x dni bo ja chce mieć te wiadomości zgromadzone na serwerze, ale nie chce żeby starych wiadomości mi ściągał.
budzi1984
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz 27.09.2007 23:05

Postprzez OShon » Pn 29.10.2007 01:07

No to tak kolego to nie zadziała.
Zapcha ci sie pocztą skrzynka i w pewnym momencie taką ilością że Outlook po zliczeniu całej poczty i sprawdzeniu co sie ściągnęło w przeszłości sie wywali .... Sprawdzone.
Jak chcesz mieć full historie na serwerze to może ściągaj sobie ją a potem jako msg exportuj na jakiejś miejsce sieciowe ?
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/20, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10445
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl


Powrót do Outlook Express

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości