Szukałem przez kilka dni różnych miejsc, w których znalazłbym pomoc w wykonaniu dużego projektu przenoszenia maili w dziale, w którym pracuje.
Kwestia jest dla mnie bardzo skomplikowana, ponieważ nie programowałem nigdy w VBA i tylko kilka razy wykorzystywałem makra (i to wiele lat temu). Ze względu na tajemnice handlowe będę posługiwał się przykładem jedzenia.
Na czym polega mój pomysł i problem (pracuje w Outlooku 2016):
W naszym dziale mamy 5 zespołów (A, B, C, D, E)
Każdy zespół otrzymuje maile na jedną skrzynkę odbiorczą "inbox". Ja chciałbym stworzyć pięć folderów, po jednym dla każdego teamu. Każdy team ma przypisane owoce i warzywa z którymi pracuje:
Team A - jabłko, gruszka, sałata, +15 innych
Team B - marchewka, pomidor, wiśnia, +15 innych
Team C - dynia, kalafior, awokado, +15 innych
Team D - burak, chrzan, seler, +15 innych
Team E - truskawka, malina, seler, +15 innych
Każdy rodzaj owocu ma również kilka odmian przez co w temacie zamiast słowo "jabłko", może znajdować się odmiana np. "Jonagold" lub "Golden"
A wiec... Chciałbym wymusić w Outlooku, aby każdy mail który przyjdzie na skrzynkę "inbox" został przeniesiony automatycznie (jeżeli jest to możliwe) do odpowiedniego folderu odpowiedniego teamu. Następnie, żeby w tym folderze mail został przypisany do odpowiedniej kategorii (np. Jabłko) dzięki czemu będzie możliwość wyszukiwania po kategorii.
Wydaje mi się że wszystko opisałem i teraz chciałbym tylko zaznaczyć że w regułach będzie to nie do zrobienia ponieważ będzie to dotyczyć ok 130 rodzajów warzyw i owoców które maja jeszcze swoje odmiany.
Pozdrawiam serdecznie Karolius.