po instacji Office 2016 - brak / znikające elementy wysłane

Pytania, uwagi, problemy związane z Microsoft Office Outlook, wersje 2007, 2010, 2013 i 2016.

Moderator: Moderatorzy

Re: po instacji Office 2016 - brak / znikające elementy wysł

Postprzez OShon » Pn 06.01.2020 21:12

Nie sądzę. Z wielu względów uważam ze pakiet 32 bit jest lepszy niż 64, ale to raczej z pobudek informatycznych.
Zamiana na 64 z pewnością nie pomoże. Baza ci się po prostu uszkodziła i pewnie na nowym profilu nie masz komunikatu błędu.

Nie wiem czy da się odzyskać te dane - darmowe instrukcje dostałeś, a czy coś w tym pliku jest jeszcze do wyłuskania to zapewne da się sprawdzić trialami programów płatnych.
Te zaś pisze firmy trzecie bo MS nie ma niż innego poza scanspst, który w tym przypadku nie pomógł.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/20, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10481
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Re: po instacji Office 2016 - brak / znikające elementy wysł

Postprzez Lotis » Wt 07.01.2020 21:09

wczoraj wysyłając posty późną nocą ....zauważyłem następujący problem .....
- niektóre posty wysłane spod outlooka nie pojawiają się w elementach wysłanych (post został wysłany, dodarł do odbiorcy ale nie widać go w elementach wysłanych (ani w outlooku ani na serwerze)
- i podobna sytuacja wysyłając posty ze strony internetowej onetu - niektóre wysłane posty nie pojawiają się w wysłanych (post został wysłany, dodarł do odbiorcy ale nie widać go w elementach wysłanych (ani w outlooku ani na serwerze)
(nie wiem z czego to wynika, problem dotyczy jedynie co któregoś posta - testowałem z różnymi załącznikami i bez załączników)

na chwilę ucieszyłem się, że może jest to problem po stronie onetu
ale podobny problem wystąpił wysyłając z adresu ...@hotmail.com (spod outlooka)

jedyne co łączy to że wysyłałem posty z tego samego komputera, ale czy AV może ingerować w posty wysłane przez stronę internetową
AV to McAfee - więc renomowany dostawca ....
Lotis
 
Posty: 15
Dołączył(a): N 05.01.2020 18:16

Re: po instacji Office 2016 - brak / znikające elementy wysł

Postprzez OShon » Wt 07.01.2020 21:34

Ci rekomendowani są najgorsi :)

A nie masz kliknięte aby skasował po wysłaniu?
Bo brzmi to jak jakaś akcja dodatku lub zaprogramowanego kodu działającego na zasadzie reguły.
Moze uruchom Outlooka w trybie awaryjnym i popracuj trochę tworząc testy.

OL_Safemode_Ctrl_pressing_PL.png
OL_Safemode_Ctrl_pressing_PL.png (5.87 KiB) Przeglądane 945 razy

Daj znać czy to poprawia sytuację.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/20, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10481
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Re: po instacji Office 2016 - brak / znikające elementy wysł

Postprzez Lotis » Wt 07.01.2020 21:42

na czym polega "tryb awaryjny" ?
Lotis
 
Posty: 15
Dołączył(a): N 05.01.2020 18:16

Re: po instacji Office 2016 - brak / znikające elementy wysł

Postprzez OShon » Wt 07.01.2020 22:42

Wyłącza on na czas uruchomienia w tym trybie procesów realizowanych przez dodatki.
Inaczej nazwany safemode.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/20, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10481
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Poprzednia strona

Powrót do Microsoft Outlook 2007 / 2010 / 2013 / 2016

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości