Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Pytania, problemy, uwagi związane z Outlook Express

Moderator: Moderatorzy

Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Postprzez orlixx » So 09.01.2010 11:43

Witka;
To mój pierwszy post na tym forum więc przy tej okazji witam Wszystkich Userów a przede wszystkim Szanowne Grono Moderatorów i innych Ludzi którzy wpadli na pomysł utworzenia tego forum.
Mój problem polega na tym iż utworzono mi na konto pocztowe na firmowym serwerze do obsługiwania (odbieranie i wysyłanie maili) w domu.
Używałem Outlooka przy okazji kont ogólnie dostępnych kont (wp, gazeta, inne) już wielokrotnie ale tym razem stało się coś nieoczekiwanego i mam z tym problem. Dokładnie z uruchomieniem tego konta firmowego w Outlooko - w ogóle !!!
Info jakie dostaje przy próbie wysłania/odebrania poczty to:

Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: '192.168.0.64', Serwer: '192.168.0.64', Protokół: POP3, Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

proszę o pomoc
orlixx
orlixx
 
Posty: 5
Dołączył(a): So 09.01.2010 11:32

Re: Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Postprzez michu » So 09.01.2010 13:39

Adres IP twojego firmowego serwera pocztowego, to jak napisałeś: 192.168.0.64. To jest adres wewnętrzny używany tylko w sieciach LAN. Czyli, aby połączyć się z tym serwerem pocztowym, najpierw musiałbyś przez połączenie VPN połączyć się z siecią lokalną w biurze firmy. Łączysz się przez takie połączenie? Jeśli nie używasz VPN, to być może osoba, która konfigurowała Ci konto, pomyliła się i zapomniała zmienić adres IP z wewnętrznego na publiczny, czyli taki, który byłby widoczny w Internecie.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Postprzez orlixx » So 09.01.2010 22:39

Hmm;
Sam na to bym nie wpadł...
Jeśli nikt nie ma innego "pomysłu", to w poniedziałek wysyłam do informatyka maila i... mam nadzieję że go zawstydzę :P
Oczywiście napiszę jak to się skończyło - jeśli się na tym skończy i odpalę outlooka :mrgreen:
pozdrówka
orlixx
 
Posty: 5
Dołączył(a): So 09.01.2010 11:32

Re: Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Postprzez orlixx » Wt 12.01.2010 20:21

HEHE;
Panowie połowa sukcesu. Zgodnie z podpowiedzią "michu" uzyskałem nr serwera publicznego i mogę już odbierać maile...
Nie mam jednak możliwości ich wysyłania. Oto błąd:

Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: „xxx@x.pl”. Temat 'frwfgw', Konto: 'poczta.xxxl.pl', Serwer: 'poczta.xxxl.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '554 5.7.1 <xxx@x.pl>: Relay access denied', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 554, Numer błędu: 0x800CCC79

Bardzo proszę o pomoc...
pozdrawiam Was
orlixx
 
Posty: 5
Dołączył(a): So 09.01.2010 11:32

Re: Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Postprzez michu » Śr 13.01.2010 08:44

Zobacz artykuł Konfiguracja poczty w Microsoft Outlook 2007. Upewnij się, że masz włączone uwierzytelnianie do serwera SMTP, zobacz obrazek nr 5 w tym artykule.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Postprzez orlixx » Śr 13.01.2010 18:48

michu - szacun !!!
Próbowałem tego, ale nie w tym miejscu co trzeba...
Wielkie dzięks za wszystko..
Wsio gra i piszczy, ale już mam kolejne pytanko ;DDD
Jak dołączyć obrazek (logo firmy) do podpisu ...?
Wielkie dzięks za to że jesteście...
orzełek
orlixx
 
Posty: 5
Dołączył(a): So 09.01.2010 11:32

Re: Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Postprzez orlixx » Pn 01.02.2010 18:23

Dziękuję Wam za pomoc...
Z tym podpisem to dla mnie za trudne, utworzyłem sobie zwykły.
pozdrówka :]
orlixx
 
Posty: 5
Dołączył(a): So 09.01.2010 11:32

Re: Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Postprzez OShon » Wt 02.02.2010 01:14

orlixx napisał(a):Dziękuję Wam za pomoc...
Z tym podpisem to dla mnie za trudne, utworzyłem sobie zwykły.
pozdrówka :]

Etam za trudne... Automatyczny podpis w HTML
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/21, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10870
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Re: Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC

Postprzez al-hassan » Wt 25.05.2010 14:01

Witam.
Mam podobny problem co kolega w pierwszym poście, natomiast po wpisaniu zewnętrznego adresu IP, wewnątrz sieci OE nie chce się łączyć (można się połączyć jedynie podając wewnętrzny adres IP). Jakimś wyjściem są dwa konta, jedno z wpisanym zewnętrznym, drugi z wewnętrznym IP, ale dla użytkowników jest to nieco kłopotliwe. W Outlooku 2007 jest opcja "Outlook Anywhere" i to z niej korzystamy tam gdzie O2k7 jest, natomiast w OE takiej opcji już nie ma i w tym jest problem. Z góry dziękuję za pomoc.
al-hassan
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt 25.05.2010 13:57

Re:3 Konto firmowe - Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CC

Postprzez Policjant35 » Pt 08.01.2021 13:57

U35 nas to był stary już zablokowany port smtp (stary25 a nowy 578).
Policjant35
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt 08.01.2021 13:55


Powrót do Outlook Express

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości