Sam odznacza "umieść kopie na serwerze"

Pytania związane z programem Poczta Systemu Windows, czyli Windows Mail w systemie Vista

Moderator: Moderatorzy

Sam odznacza "umieść kopie na serwerze"

Postprzez Tiger500 » Wt 17.01.2012 21:14

Witam

Mam problem z Windows mail w Viście

Mam zaznaczoną "umieść wiadomości na serwerze" i wszytsko jest ok - zostawia..

ale raz na jakiś czas sam odznacza to ustawienie i pobiera wszytskie wiadomości

Jak to mozliwe?
Czy może wciskam jakiś skrót klawiaturowy?

Pzdr
Krzysztof
Tiger500
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt 17.01.2012 21:07

Re: Sam odznacza "umieść kopie na serwerze"

Postprzez OShon » Pt 20.01.2012 20:31

Sprawdź czy jakiś program zainstalowany, który działa na twoim komputerze - np antywirus z kontrolą zmian w rejestrze, który przywraca poprzedni stan po restarcie, bądź nie pozwala dokonać zmiany w ustawianiach. Jeśli masz takowy, to możesz wyłączyć go na chwilę aby go przetestować czy zmiana chceka w ustawieniach Outlooka pozostaje.
Spotkałem się z takim problemem.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/21, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10700
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Re: Sam odznacza "umieść kopie na serwerze"

Postprzez Tiger500 » So 21.01.2012 14:31

qwertz napisał(a):Czy jednocześnie zaznaczone jest ustawienie usuwające pocztę po konkretnej liczbie dni ?


Nie, nie jest zaznaczone
Tiger500
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt 17.01.2012 21:07

Re: Sam odznacza "umieść kopie na serwerze"

Postprzez Kaczorex » Pt 27.02.2015 15:29

Podbijam temat. Też mam z tym wielki kłopot.
Kaczorex
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt 27.02.2015 15:24

Re: Sam odznacza "umieść kopie na serwerze"

Postprzez OShon » Pt 27.02.2015 17:20

Być może coś w tym całym procesie pozostawienia wiadomości WM nie działa.
Sprawdźcie czy nie jest możliwe skonfigurowanie tego samego konta jako protokół IMAP.
W tedy domyślnie wszystko zostanie na serwerze.

W Outlooku Office też był taki problem, ale od wieków już nikt sobie tym głowy nie zawracał (od powstania kont IMAP).
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/21, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10700
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Re: Sam odznacza "umieść kopie na serwerze"

Postprzez michael88ns » Cz 23.04.2015 09:43

podpinam się pod temat.
od razu mówię że jestem zielony w tych sprawach.
ale potrzebuję Waszej pomocy!

proszę mi napisać co zrobić jak przeskanować komputer? co zmienić?
dzieje mi się to na WINDOWS 7 HOME
michael88ns
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz 23.04.2015 09:40

Re: Sam odznacza "umieść kopie na serwerze"

Postprzez OShon » Cz 23.04.2015 10:09

Najlepiej przeczytać ostatnią linijkę z pow wypowiedzi.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/21, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10700
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl


Powrót do Poczta Systemu Windows (Windows Mail)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość