Załaczniki

Pytania, problemy, uwagi związane ze starszymi wersjami Microsoft Outlook 2003, 2002 (XP), 2000, 98

Moderator: Moderatorzy

Załaczniki

Postprzez mir123bych » Cz 29.11.2007 17:28

witam, mam taki mały problem :(

zawsze outlook pytał się mnie co zrobić po kliknięciu w załącznik, teraz mi się odrazu otwierają bez monitu pytającego co zrobić... jak ten monit przywrócić? wyłączyłem to okienko przypadkiem:/
mir123bych
 
Posty: 25
Dołączył(a): Wt 24.07.2007 17:30
Lokalizacja: Lublin

Postprzez OShon » Cz 29.11.2007 18:52

Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/20, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10448
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Postprzez mir123bych » Cz 29.11.2007 19:03

nie, nie chodzi o jakieś niebezpieczne a o najzwyklejsze w skrzynce odbiorczej, mam do maila załączone zdjęcie, klikam załącznik i mi sie ono automatycznie uruchamia, a chcę mieć przed otwarciem monit co chcę z nim zrobić, zapisać czy otworzyć... mam outlooka 2007
mir123bych
 
Posty: 25
Dołączył(a): Wt 24.07.2007 17:30
Lokalizacja: Lublin

Postprzez OShon » Cz 29.11.2007 19:09

no właśnie o to ....(tak mi się wydaje)
akceptując komunikat jaki ci wyskoczył zmieniłeś poziom zabezpieczeń

przywróć sobie go ustawiając na poziom 2
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/20, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10448
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Postprzez mir123bych » Cz 29.11.2007 19:16

nie no mam je widoczne więc nie zmnieniłem zabezpieczeń, chodzi tylko o akcję co ma robić z załącznikami, on mi usprawnił pracę że mi się od razu po kliknięciu uruchamiają, ale ja chcę znów mieć komunikat :/
mir123bych
 
Posty: 25
Dołączył(a): Wt 24.07.2007 17:30
Lokalizacja: Lublin

Postprzez michu » Cz 29.11.2007 19:42

Zmienia się to w "Opcjach folderów":
1. "Panel sterowania | Opcje folderów | Typy plików".
2. Zaznacz na liście typ pliku, dla którego ma wyświetlać się pytanie przy jego otwieraniu w Oultook'u (np. DOC).
3. Kliknij "Zaawansowane".
4. Zaznacz opcję "Potwierdź otwarcie po pobraniu".
5. Zatwierdź zmiany.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez mir123bych » Cz 29.11.2007 20:12

Cześć, to jeszcze nie o to chodzi... to nie windows pobiera a outlook odrazu z wiadomością, chodzi o monit, okienko outlookowe:/
mir123bych
 
Posty: 25
Dołączył(a): Wt 24.07.2007 17:30
Lokalizacja: Lublin

Postprzez michu » Cz 29.11.2007 20:39

Wiem, że Outlook je wyświetla, ale ustawienia definiuje się w Eksploratorze Windows.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez mir123bych » Cz 29.11.2007 20:43

mam tą opcję zaznaczoną.... :/

bo kurde outlook pobiera wszystko, klikałem w załącznik i on się mnie pytał Co chcesz zrobić? Zapisac czy otworzyć? tam na dole była "fajeczka" nie pokazuj tego monitu odznaczyłem ją i od tej pory nie pyta mnie o zapis:/ muszę ręcznie wybierać jak chce zapisać

Jak ten monit przywrócić?
mir123bych
 
Posty: 25
Dołączył(a): Wt 24.07.2007 17:30
Lokalizacja: Lublin

Postprzez michu » Cz 29.11.2007 21:16

Wstaw screenshota tego komunikatu.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez mir123bych » Cz 29.11.2007 21:19

właśnie o to chodzi żeby się pojawił :) on był przy otwieraniu zawsze załącznika (mam outlooka 2007) i znikł bo go wyłączyłem:/
mir123bych
 
Posty: 25
Dołączył(a): Wt 24.07.2007 17:30
Lokalizacja: Lublin

Postprzez michu » Cz 29.11.2007 21:31

Nie wiem co Ci poradzić. Również mam Outlook'a 2007, u mnie włączenie opcji w Opcjach folderów przywraca ten dialog z pytaniem. Nie wiem, może musisz zrestartować komputer... Skończyły się pomysły.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez mir123bych » Cz 29.11.2007 21:36

LoL w panelu ustawiłem dla doca a sprawdzałem dla xls :D i przez to nie działało :lol: zaznaczyłem dla xls i już jest monit :) :) koniec problemu :) Wielkie dzięki 8)
mir123bych
 
Posty: 25
Dołączył(a): Wt 24.07.2007 17:30
Lokalizacja: Lublin


Powrót do Microsoft Outlook

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości