Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Pytania, problemy, uwagi związane ze starszymi wersjami Microsoft Outlook 2003, 2002 (XP), 2000, 98

Moderator: Moderatorzy

Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez Janosik » N 30.09.2007 10:46

Witam!
Mam problem z uruchomieniem MS Outlook. Przy próbie jego uruchomienia podczas "wiązania danych" program przestaje reagować i absorbuje w 100% procesor. Dzieje się tak bez względu na czas oczekiwania i nawet po godzinie nie rusza dalej. Wykonałem przywracanie systemu do stanu wcześniejszego z myślą, że powrót do wcześniejszych ustawień może pomóc lecz nic to nie dało. Ponowna instalacja programu również nie pomogła. Proszę o pomoc.
Janosik
 
Posty: 12
Dołączył(a): N 30.09.2007 10:37

Postprzez michu » Pn 01.10.2007 07:35

Spróbuj uruchomić Outlook'a z parametrem /safe. Jeśli się uda, tzn. że problem może być spowodowany przez jakiś dodatek do Outlook'a albo ustawienia paska narzędzi albo uszkodzony inny z plików ustawień.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez Janosik » Pn 01.10.2007 18:07

A JAK TO NALEŻY ZROBIĆ ? JESTEM LAIKIEM JEŚLI CHODZI O OUTLOOKA STĄD MOJE PYTANE.
Janosik
 
Posty: 12
Dołączył(a): N 30.09.2007 10:37

Postprzez OShon » Pn 01.10.2007 18:14

Jak masz ikonke na pasku lub na pulpicie. Wywołaj wlasciwosci skrótu i dopisz na końcu podany przez michu parametr. Nastepnie odpal.
Po wylaczeniu outlooka usuń modyfikacje.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/21, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10698
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Postprzez michu » Pn 01.10.2007 19:16

Albo kliknij przycisk Start | Uruchom i wpisz:
OUTLOOK.EXE /safe
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez Janosik » Pn 01.10.2007 20:54

Dzięki serdeczne. Podpowiedź była na 100 % skuteczna. Dobrze jest posłuchać mądrych ludzi.
Janosik
 
Posty: 12
Dołączył(a): N 30.09.2007 10:37

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez DragonWorld » Śr 19.05.2010 20:55

POMOCY!!!
Pan który napisał o "safe mode" jest w porządku ale to nie rozwiązuje moich problemów...
Jak to wygląda krok po kroku:
- Uruchamiam OUTLOOKA w trybie SAFE MODE (Próbowałem już i w zwykłym trybie i po reinstalacji outlooka i po naprawie)
- Ładuje się profil
- Przechodzi do okna programu
- Wyświetla w dolne części napis "Wiązanie danych..."
- Program się zawiesza
- Automatycznie się zamyka

Błagam o pomoc bo reinstalacja programu, systemu i naprawa nic nie daje.
Owszem że jest to wersja Office 2010 beta ale wcześniej (przed potrzebą zformatowania partycji) DZIAŁAŁ!!!
Dodam że nie stać mnie na kupno dlatego jego mam...i to legalnie jak na razie...poźnie jakiś open office...
Reszta programów DZIAŁA...czyli "add-in" tylko do outlooka wchodzi w gre I TYLKO WTEDY GDY WŁĄCZA SIĘ Z SAFE MODE.
Użytkowanie naprawdę byłoby fajne ale cóż...nawet się nie włącza...
Jeśli ktoś może to niech poda chociaż możliwe przyczyny.....z chęcią WSZYSTKIE PRZETESTUJE.....

OFFTOPIC: Dodam że wersja beta miała taki mankament , tworzyła partycje raw o wielkości 0 bajtów...powtórna reinstalacja usuneła ten problem.....a później przyszedł format i outlook wysiadł......

Proszę o pomoc i rozwiązanie problemu... :cry:

AKTUALIZACJA: Program wczytuje każdy inny .pst ale i tak się zawiesza....mogę zrobić JEDNO kliknięcie na pasku zanim się zawiesi... :cry: :cry: :cry:
DragonWorld
 
Posty: 5
Dołączył(a): Śr 19.05.2010 20:34

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez OShon » Śr 19.05.2010 21:23

Zakładałeś już nowy profil? - opis w poradach.
Sprawdź też integralność pakietu (możesz to zrobić z poziomu innej aplikacji Office)
Spróbuj też nie dodawać mu starego PSTka ale odpalić bez (zostanie utworzony nowy).
Starego podepniesz sobie jako drugiego aby przegrać dane.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/21, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10698
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez DragonWorld » Śr 19.05.2010 21:40

Nowy profil próbowałem założyć....i nic...były dwa i też nic...całkowicie nowy i taki z DOBRYM pst więc jego odrzucam jako winowajce.....o co chodzi z tą integralnością ???? co miałbym zrobić ??

AKTUALKA: http://www.pcworld.pl/artykuly/27849_3_ ... erwow.html
Czyli tylko gdy coś jest nie tak ....ale u mnie nic nie wyświetla...:????
P.S. cała reszta pakietu się uruchamia dobrze...

JESZCZE JEDNA AKTUALKA: JAK WEJŚĆ do OUTLOOKOWOGE "Trust Center" bez jego włączania (albo wyłączenie "add-in"...)
Chyba że tryb "safe mode" wszystkie dodatki wyłącza...niech mnie ktoś oświeci...
DragonWorld
 
Posty: 5
Dołączył(a): Śr 19.05.2010 20:34

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez OShon » Śr 19.05.2010 22:44

Spróbuj skorzystać z Menu/Pomoc/Diagnostyka pakietu Office

/safe jest przełącznikiem uruchamiającym Outlooka bez dodatków.
nie jest wykluczone iż któryś z nich przeszkadza aplikacji funkcjonować prawidłowo.
Możesz więcej na ten temat przeczytać w tym artykule Outlooka z parametrem
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/21, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10698
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez DragonWorld » Cz 20.05.2010 08:01

Komenda nie działa od wersji 2007 wzwyż....a tej diagnozy systemu nie posiadam w start/wszystkie programy/microsoft office/tools ...
Dodam że JEST to TYLKO Outlook...
- Nie jest to pobieranie wiadomości
- Plik pst był tworzony nowy...był też naprawiany (chociaż nie wykrył błędów).....
Czekam dalej...
DragonWorld
 
Posty: 5
Dołączył(a): Śr 19.05.2010 20:34

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez OShon » Cz 20.05.2010 09:36

Przepraszam nie zauważyłem ze masz wcześniejsza wersje.
proponuje w takim razie w trybie /safe wyłączyć wszystkie dodatki.
Jeśli nie będzie to możliwe to ich odinstalowanie.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/21, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10698
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez DragonWorld » Cz 20.05.2010 19:35

Skasowalem wszystkie dodatki i włączyłem z /safe bo ten podany nie działa . Próbowałem z /safe:4 i innymi numerami i nic..

Dalej ciągnę temat... :idea:
:(
DragonWorld
 
Posty: 5
Dołączył(a): Śr 19.05.2010 20:34

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez OShon » Cz 20.05.2010 21:52

No nie ciekawie.
Skoro nie ma objawów (podających nr błędu) to ciężko definiować przyczynę błędu.
Nowy plik PST oznacza to że nie jest to problem bazy, ale aplikacji lub systemu który ma poprawnie aplikację uruchomić.
Niestety nikt w tym przypadku nie poda ci rozwiązania "na tacy", będzie to tylko gdybanie.
Obrazek
Oskar Shon - MVP Office Dev. 11/21, 3x MCC, 4/9/22 TechNet
Forum moderator: Outlook.pl | ExcelForum.pl | MSDN dział VBA
Zobacz fajne dodatki: Outlooka, Excela, Worda lub PowerPointa
OShon
 
Posty: 10698
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Projekt autorski VBATools.pl

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez DragonWorld » Pt 21.05.2010 01:08

Rozwiązania brak ...ale ... PO przejściu na wersje profesional plus wszystko świetnie śmiga. Cały outlook się otwiera i na dodatek jest już PO POLSKU....szkoda że problem pozostał ale zapewnić mogę że podana wersja NIE BĘDZIE miała takich błędów...sporo się dowiedziałem a błąd podpada pod krytyczny (bo outlook nie jest możliwy do włączenia) teraz wreszcie zobaczę jak się obsługuje ...

DZIĘKI WIELKIE....NAPRAWDĘ DAŁ POPALIĆ...(swoją drogą nie dołączyli diagnostyki co jest POWAŻNYM BŁĘDEM!!)
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
DragonWorld
 
Posty: 5
Dołączył(a): Śr 19.05.2010 20:34

Re: Outlook nie urychamia się ze względu na wiązanie danych

Postprzez Afshahussain » Pt 29.06.2018 21:43

Możemy zmierzyć się z problemami z trybem awaryjnym programu outlook safe mode różne sposoby naprawienia tego rodzaju błędu tutaj. Możesz spojrzeć na różne wymienione metody tutaj.

Metoda nr 1: Wyłączanie dodatków w trybie awaryjnym Wszystkie wersje programu Outlook, takie jak 2007, 2010, 2013, 2016.

Metoda # 2: Przywracanie komputera przy użyciu funkcji Przywracanie systemu.
Metoda # 3: Przywracanie poprzedniej wersji metody Outlook
Metoda # 4: Odinstalowanie aktualizacji KB3114409. Metoda # 5: Wyłączanie trybu zgodności. Oto 5 możliwych metod, które można szczegółowo opisać, możesz przeglądać i naprawiać ten problem.
Afshahussain
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt 29.06.2018 21:13


Powrót do Microsoft Outlook

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 13 gości