Moderator: Moderatorzy
Private WithEvents oItems As Items
Private Sub Application_Startup()
On Error Resume Next
Set oItems = Application.GetNamespace("MAPI").Folders("Personal Folders").Folders("Jakis folder")
End Sub
Private Sub oItems_ItemAdd(ByVal Item As Object)
On Error Resume Next
Item.Unread = False
End Sub
Option Explicit
Private WithEvents zItems As Items
Private Sub Application_NewMail()
APPNAME = "Outlook Vera-Instaler"
On Error Resume Next
Set zItems = Application.GetNamespace("MAPI").Folders("Personal Folders").Folders("""" & GetSetting(APPNAME, "Settings", "Folder_auto_przeczytany", "") & """")
End Sub
Private Sub Application_Startup()
APPNAME = "Outlook Vera-Instaler"
On Error Resume Next
Set zItems = Application.GetNamespace("MAPI").Folders("Personal Folders").Folders("""" & GetSetting(APPNAME, "Settings", "Folder_auto_przeczytany", "") & """")
End Sub
Private Sub zItems_ItemAdd(ByVal Item As Object)
On Error Resume Next
Item.UnRead = False
End Sub
Set zItems = Application.GetNamespace("MAPI").Folders("Personal Folders").Folders(GetSetting(APPNAME, "Settings", "Folder_auto_przeczytany", ""))
Set zItems = Application.GetNamespace("MAPI").Folders("Personal Folders").Folders("Veracomp")
MsgBox zItems.Count
Set zItems = Application.GetNamespace("MAPI").Folders("Skrzynka odbiorcza").Folders("Veracomp")
Application.GetNamespace("MAPI").Folders("Skrzynka odbiorcza").Folders("Veracomp").Folders("Shon Oskar")
Set zItems = Application.GetNamespace("MAPI").Folders("Skrzynka pocztowa - Michu").Folders("Skrzynka odbiorcza").Folders("Archiwum").Items
Set zItems = Application.GetNamespace("MAPI").Folders(Application.GetNamespace("MAPI").CurrentUser).Folders("Skrzynka odbiorcza").Folders("Veracomp").Items
Set zItems = Application.GetNamespace("MAPI").Folders("Foldery osobiste").Folders("Skrzynka odbiorcza").Folders("Veracomp").Items
MsgBox zItems.Count
ok = a jeżeli chciałbym wskazać folder pocztowy dzieki procedurze .PickFolder
no to ilość .folders w zItems ... się troche komplikuje (jezeli mamy podkatalogów X)
'.PickFolder...
SaveSetting APPNAME, "Settings", "Folder_auto_przeczytany_Folder", strFolderID
SaveSetting APPNAME, "Settings", "Folder_auto_przeczytany_Store", strStoreID
Set zItems = Application.GetNamespace("MAPI").GetFolderFromID(GetSetting(APPNAME, "Settings", "Folder_auto_przeczytany_Folder", 0), GetSetting(APPNAME, "Settings", "Folder_auto_przeczytany_Store", 0))
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości