Moderator: Moderatorzy
"W systemie Microsoft Windows Vista program Outlook Express został zastąpiony programem Microsoft Windows Mail. Ten artykuł nie dotyczy komputerów z systemem Windows Vista, ponieważ w systemie Windows Vista nie można zaimportować wiadomości pocztowych ani informacji książki adresowej programu Eudora."
dziwne to dla mnie. wszystkie programu pocztowe ułatwiają przesiadkę na nie. a outlook utrudnia hehe. być może władcom z MS nie zależy. i pewnie gdyby mi nie zależało na synchronizacji to bym to olał.
widzę że The bat eksportuje do .MSG .EML i UNIX a outlook nie obsługuje żadnego z tych formatów. trzeba wiec jak sądzę coś zaczarować. pytanie co i jak?
na stronie The Bat znalazłem taki wątek ale i on odwołuje się do expresa. czy na viscie da się postawić expresa? jakiegoś triala na czas przeprowadzki?
michu napisał(a):Jeśli eksportuje wiadomości do pojedynczych plików MSG (tzn. jedna wiadomość do jednego pliku MSG), to jesteś w domu. Wystarczy takie pliki przeciągnąć z Eksploratora Windows do wybranego foldera w Outlook'u.
ale niestety nic tam nie ma. (zgodnie z zaleceniem Ms ustawiłem ukryte pliki na widoczne)Windows Vista dysk:\użytkownik\Documents
w Windows Mailu eksportujemy pocztę do dowolnego folderu (musi być pusty)
chociaż.. jak się ma do tego ten post??? wynika z niego że jednak się da?
michu napisał(a):w Windows Mailu eksportujemy pocztę do dowolnego folderu (musi być pusty)
Na czym to dokładnie polega? Eksportujesz najpierw wiadomości z Windows Mail do jakiegoś konkretnego foldera na dysku?
Powrót do Microsoft Outlook 2007 / 2010
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość