problem z wysyłaniem

Pytania, problemy, uwagi związane ze starszymi wersjami Microsoft Outlook 2003, 2002 (XP), 2000, 98

Moderator: Moderatorzy

problem z wysyłaniem

Postprzez Sylphia84 » Wt 07.10.2008 17:20

Witam
mam problem z wysyłaniem wiadomości, pojawia mi się coś takiego:

Wysyłanie? zgłosiło błąd (0x800CCC7D) : ?Serwer poczty wychodzącej (SMTP) nie obsługuje połączeń zabezpieczonych przy użyciu protokołu SSL. Jeżeli połączenia te dotychczas działały, skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym.?

Proszę o poradę...
Ale piszcie proszę prosto :)
Pozdrawiam
Sylphia84
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt 07.10.2008 17:16

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez pmsocho » Wt 07.10.2008 17:29

Witaj,

Prawdopodobnie źle skonfigurowałaś konto.
Aby to poprawić kliknij menu Narzędzia > Konta e-mail... > Wyświetl lub zmień istniejące konta... > wybierz konto i kliknij przycisk Zmień... > kliknij przycisk Więcej ustawień... > przejdź do zakładki Zaawansowane i odznacz "ptaszki" przy opcjach "Ten serwer wymaga zaszyfrowanego połączenia"
pmsocho
 
Posty: 764
Dołączył(a): Śr 24.01.2007 01:50
Lokalizacja: Sochaczew

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez Sylphia84 » Wt 07.10.2008 18:57

No niestety nadal nie wysyła...
Odznaczyłam...
A jakie cyferki tam powinny być? Ja mam pocztę.fm na interii
Sylphia84
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt 07.10.2008 17:16

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez michu » Śr 08.10.2008 07:24

Użyj darmowego programu Outlook AutoConfig, sam za Ciebie skonfiguruje pocztę.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez slawekp » Wt 23.12.2008 12:27

Pomocy, od kilku dni mam problem z wysylaniem poczty z komputera przez Microsoft Outlook. Wyswietla sie taki blad:

Zadanie ?pop3.poczta.onet.pl - Wysyłanie? zgłosiło błąd (0x800CCC78) : ?Nie można wysłać wiadomości. Sprawdź adres e-mail we właściwościach konta. Odpowiedź serwera: 553 5.7.1 Hello [194.29.186.215], for MAIL FROM address <spol@poczta.onet.pl> access is denied by the policy analysis functions.?
Adres e-mail jest dobry. Prosze o pomoc :(
slawekp
 
Posty: 6
Dołączył(a): Wt 28.10.2008 14:45

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez michu » Wt 23.12.2008 13:00

Onet cię zablokował, poczytaj tutaj.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez misiak123 » Pt 16.01.2009 12:32

pomożecie? nie moge wysyłać wiadomości z outloka...
taki komunikat się pojawia za każdym razem

Wystąpił nieznany błąd. Konto: 'Marcin', Serwer: 'poczta.interia.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '421 Cannot connect to SMTP server 217.74.64.236 (217.74.64.236:25), connect error 10060', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd serwera: 421, Numer błędu: 0x800CCC67

z góry dzięki
misiak123
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pt 16.01.2009 12:28

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez pmsocho » Pt 16.01.2009 13:02

Witaj misiak123,

Masz źle skonfigurowane konto. Wejdź do właściwości tego konta i w zakładce Zaawansowane upewnij się aby opcja Ten serwer wymaga zaszyfrowanego połączenia (SSL) NIE BYŁA zaznaczona ani przy POP3 ani przy SMTP.

Albo usuń konto i skonfiguruj je ponownie korzystając z programu CodeTwo Outlook AutoConfig
pmsocho
 
Posty: 764
Dołączył(a): Śr 24.01.2007 01:50
Lokalizacja: Sochaczew

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez misiak123 » Pt 16.01.2009 13:48

Witam ponownie, zrobiłem tak jak poradziłeś, usunołem konto i skonfigurowałem je programem CodeTwo jednak wiadomości nadal nie moge wysłać a pojawia się inny komunikat?


Wystąpił nieznany błąd. Konto: 'ziomal8@interia.pl', Serwer: 'poczta.interia.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '421 Cannot connect to SMTP server 217.74.64.236 (217.74.64.236:25), connect error 10060', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 421, Numer błędu: 0x800CCC67

Z góry dzięki
misiak123
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pt 16.01.2009 12:28

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez pmsocho » Pt 16.01.2009 14:14

A czy wcześniej poczta działała poprawnie?

Sprawdź czy możesz połączyć się z serwerem SMTP przez telnet wg tego artykułu:
Testowanie połączenia z serwerem SMTP przy użyciu programu Telnet
i napisz jaki jest wynik tego testowania.

Załóż sobie jakieś tymczasowe konto na innym serwerze (onet, wp) i sprawdź czy przez te serwery także nie będziesz mógł wysyłać maili z Outlooka.

Czy masz jakieś oprogramowanie antywirusowe, antyspamowe itp? Jeśli tak to wyłącz je tymczasowo i aby sprawdzić czy ono nie jest przyczyną błędów.

Czy instalowałeś ostatnio jakiekolwiek poprawki, oprogramowanie itp?
pmsocho
 
Posty: 764
Dołączył(a): Śr 24.01.2007 01:50
Lokalizacja: Sochaczew

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez misiak123 » Pt 16.01.2009 15:41

Nie mogę wysyłać wiadomości odkąd przeinstalowałem windowsa i od nowa konfigurowałem konta.

W outloku mam skofigurowane 4 konta (3 na interi i jedno na wp), z żadnego z nich nie mogę wysłać poczty.

przy wysyłaniu przez interie wyskakuje taki kounikat:

Wystąpił nieznany błąd. Konto: 'ziomal8@interia.pl', Serwer: 'poczta.interia.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '421 Cannot connect to SMTP server 217.74.64.236 (217.74.64.236:25), connect error 10060', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 421, Numer błędu: 0x800CCC67

prze wp taki:

Wystąpił nieznany błąd. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '421 Cannot connect to SMTP server 212.77.101.1 (212.77.101.1:25), connect error 10060', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 421, Numer błędu: 0x800CCC67

po wyłączeniu antywirusa i prz wysyłaniu prze interie taki:

Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'ziomal8@interia.pl', Serwer: 'poczta.interia.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

przez wp taki:

Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E


Z przetestowaniem mam mały problem przy wpisywaniu EHLO i nazwy mojego komputera wyskakuje komunikat że nazwa EHLO nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

Coś można na to poradzić?
misiak123
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pt 16.01.2009 12:28

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez pmsocho » Pt 16.01.2009 15:48

Z przetestowaniem mam mały problem przy wpisywaniu EHLO i nazwy mojego komputera wyskakuje komunikat że nazwa EHLO nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.
Coś można na to poradzić?


Tak zamiast EHLO wpisz HELO
Niektóre serwery mogą nie obsługiwać EHLO.
pmsocho
 
Posty: 764
Dołączył(a): Śr 24.01.2007 01:50
Lokalizacja: Sochaczew

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez misiak123 » Pt 16.01.2009 15:53

Jeśli wpisuje polecenie telnet outlok.pl 25
wyskakuje komunikat:
Łączenie z outlok...Nie można nawiązać połączenia z hostem na porcie 25: Połączenie nie powiodło się

Jak wpisuje w pierwszej próbie telnet outlook 25 wyskoczył komunikat:
421 Cannot connect to SMTP server 193.143.77.12 (193.143.77.12:25), connect error 10060

HELO tez nie działa, może nie zawsze to działa?
Jest jakiś inna możliwość sprawdzenia tego połączenia?
misiak123
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pt 16.01.2009 12:28

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez pmsocho » Pt 16.01.2009 22:34

Być może masz zablokowany port 25 skoro nie możesz połączyć się z serwerem. Czy sprawdzałeś zgodnie z wcześniejszymi sugestiami programy antywirusowe albo firewalla? Jeśli masz takie programy wyłącz je i zobacz czy to nie pomoże. Jeśli nadal nie będziesz mógł się połączyć to być może twój dostawca Internetu blokuje ci port 25. Napisz do niego i zapytaj.
pmsocho
 
Posty: 764
Dołączył(a): Śr 24.01.2007 01:50
Lokalizacja: Sochaczew

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez Ann » So 21.02.2009 19:24

Witam. Ja również mam problem z wysyłaniem poczty. Korzystam z wp i niby wszystko jest ok, na teście wyszło też ok, ale jak klikam wyślij to na samym dole cały czas pokazuje mi się "trwa przygotowanie do wysyłania/odbierania" i nie wysyła. Żadnych komunikatów nie mam. Skonfigurowałam konto wg waszych zaleceń i nic. Poradźcie.
Ann
 
Posty: 2
Dołączył(a): So 21.02.2009 19:22

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez Ann » So 21.02.2009 19:30

Eh udało się dzięki programowi do konfiguracji :) Dzięki :*
Ann
 
Posty: 2
Dołączył(a): So 21.02.2009 19:22

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez kasiac » Cz 11.06.2009 10:56

Witam a ja mam problem też z wysyłaniem ale polega on niestety na głupocie kolegi ;) próbował wysłac zbyt dużego maila 10MB i teraz mi on siedzi w wysyłanych kilka dni. nie potrafie tego usunać...
czy ktoś mi pomoże? - outlook 2007
kasiac
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz 11.06.2009 10:54

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez michu » Cz 11.06.2009 11:07

Odłącz się na chwilę od Internetu.
Uruchom Outlooka.
Przejdź do skrzynki nadawczej.
Otwórz tę wiadomość.
Zamknij wiadomość.
Spróbuj usunąć ją teraz.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez kasiac » Cz 11.06.2009 11:48

Problem w tym że nie mogę odłączyć internetu bo to służbowy komputer
Jeśli się nie da inaczej to i tak dzięki za pomoc
kasiac
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz 11.06.2009 10:54

Re: problem z wysyłaniem

Postprzez michu » Cz 11.06.2009 13:41

W takim razie po uruchomieniu Outlooka w menu Plik wybierz "Praca offline" albo jakoś tak, nie mam angielskiej wersji Outlooka pod ręką więc nie wiem, jak dokładnie nazywa się ta komenda. Potem spróbuj wykonać resztę kroków.
Pozdrawiam
Michu
michu
 
Posty: 4190
Dołączył(a): N 05.02.2006 17:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Następna strona

Powrót do Microsoft Outlook

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości