tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Pytania, problemy, uwagi związane z Outlook Express

Moderator: Moderatorzy

tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez BeeGirl » Pn 14.05.2012 09:54

POMOCY, bo mnie zaraz szlag jasny trafi!!!
BEz przerwy pojawia mi się ten komunikat! Nie potrafię sobie z nim poradzić.
Logując się bezpośrednio ze strony nie mam problemu z dostępem do skrzynki, tylko outlook jakoś nie może się połączyć!
JAk sobie poradzić z tym błędem: "tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92"

Pozdrawiam serdecznie! :beer:
BeeGirl
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pn 14.05.2012 09:51

Re: tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez OShon » Pn 14.05.2012 11:06

Pozdrawiam - Oskar Shon MVP Office System, MCC
Moderator Outlook.pl | ExcelForum.pl | WSS.pl | CodeGuru.pl, MSDN dział VBA
Konstruktor rozwiązań biznesowych VBATools.pl, Business Developer Veracomp SA

Skonfiguruj swój pakiet dodatków do Outlooka, Excela, WD i PP
OShon
 
Posty: 6713
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Veracomp SA, VBATools.pl

Re: tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez BeeGirl » Pn 14.05.2012 12:46

Dzięki za szybką odpowiedź, ale rozwiązanie:

"Jeśli używasz domyślnego ustawienia uwierzytelniania POP3 lub IMAP4 na serwerze programu Exchange (uwierzytelnianie oparte na tekście zwykłym), ustaw nazwę konta POP3 lub IMAP4 tak, aby zawierała następujące informacje:
Domena_systemu_NT\Identyfikator_domeny_systemu_NT\Alias_poczty_programu_Exchange
Na przykład jeśli domena ma nazwę „Nazwa_domeny”, konto ma nazwę „Moje_konto”, a alias na serwerze programu Exchange to „Alias_serwera”, nazwa konta będzie mieć postać:
nazwa_domeny\moje_konto\alias_serwera
Aby znaleźć nazwę swojego konta w programie Outlook Express:
1.W menu Narzędzia kliknij polecenie Konta.
2.Kliknij kartę Poczta, a następnie kliknij swoje konto pocztowe.
3.Kliknij przycisk Właściwości, a następnie kliknij kartę Serwery."

NIE ROZWIĄZUJE PROBLEMU.
Wchodzę w konto, wybieram zakładkę poczta i swoje konto pocztowe, wybieram właściwości i kartę serwery
i gdzie ja mam zmienić/sprawdzić informacje o domenie?!?!?!
BeeGirl
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pn 14.05.2012 09:51

Re: tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez OShon » Pn 14.05.2012 13:29

Jeśli to konto publiczne to proszę o skorzystanie z konfiguratora kont: CodeTwo Outlook AutoConfig
Jeśli nie to należy skontaktować się z adminem. Mogło dość do zmiany ustawień szyfrowania, uwierzytelnienia, zawieszenie konta etc..
Pozdrawiam - Oskar Shon MVP Office System, MCC
Moderator Outlook.pl | ExcelForum.pl | WSS.pl | CodeGuru.pl, MSDN dział VBA
Konstruktor rozwiązań biznesowych VBATools.pl, Business Developer Veracomp SA

Skonfiguruj swój pakiet dodatków do Outlooka, Excela, WD i PP
OShon
 
Posty: 6713
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Veracomp SA, VBATools.pl

Re: tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez BeeGirl » Pn 14.05.2012 14:07

No i lipa...
Program mi ponoć skonfigurował outlooka, ale dalej jest to samo...
Konto mam na http://www.gazeta.pl" target="_blank, to z tamtejszym administratorem mam się kontaktować?
Pozdr. i dzięki za szybkie odpowiedzi!
BeeGirl
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pn 14.05.2012 09:51

Re: tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez OShon » Pn 14.05.2012 15:00

Tutaj masz rozmowę osoby posiadającej ten sam problem na Gazeta.pl
Pozdrawiam - Oskar Shon MVP Office System, MCC
Moderator Outlook.pl | ExcelForum.pl | WSS.pl | CodeGuru.pl, MSDN dział VBA
Konstruktor rozwiązań biznesowych VBATools.pl, Business Developer Veracomp SA

Skonfiguruj swój pakiet dodatków do Outlooka, Excela, WD i PP
OShon
 
Posty: 6713
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Veracomp SA, VBATools.pl

Re: tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez BeeGirl » Cz 17.05.2012 19:00

To jest jakieś chore...
Napisałam do administratora i dostałam odpowiedź:
"Jeśli poczta konfigurowana jest według poniższych instrukcji:
dla IMAP (pełna synchronizacja poczty z urządzeniem): https://support.google.com/mail/bin/ans ... 6&ctx=mail" target="_blank
dla POP3 (zaciąganie całości na urządzenie): https://support.google.com/mail/bin/ans ... 3&ctx=mail" target="_blank
Program pocztowy powinien działać prawidłowo."
Problem w tym, że mam skonfigurowaną według tych instrukcji i outlook raz działa a raz nie... Bez sensu...
Może nie warto zakładać skrzynkę na http://www.gazeta.pl?.. target="_blank.
Pozdrawiam.
BeeGirl
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pn 14.05.2012 09:51

Re: tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez OShon » Pt 18.05.2012 08:28

To że nie możesz poradzić sobie z konfiguracją, to nie znaczy że nie warto zakładać skrzynki u danego dostawcy.
Oczywiście dostawca ten powinien wykonać podstawowe czynności, jakie ułatwiały by w 100% łatwość określenia warunków połączenia/konfiguracji.

Link jaki przesłałeś jest do konfiguracji gmail a nie gazeta.pl (?)
Może sprawdź czy masz połączenie z serwerem (artykuł o telnecie na naszym forum) oraz czy jakaś usługa nie blokuje ci do niego dostępu (FV lub AV).
Pozdrawiam - Oskar Shon MVP Office System, MCC
Moderator Outlook.pl | ExcelForum.pl | WSS.pl | CodeGuru.pl, MSDN dział VBA
Konstruktor rozwiązań biznesowych VBATools.pl, Business Developer Veracomp SA

Skonfiguruj swój pakiet dodatków do Outlooka, Excela, WD i PP
OShon
 
Posty: 6713
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Veracomp SA, VBATools.pl

Re: tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez BeeGirl » So 26.05.2012 20:56

Już chyba wiem dlaczego są te problemy z outlookiem! Zauważyłam że problem pojawia się jak wyłączam komputer nie przeczytawszy wszystkich maili. Wtedy po ponownym uruchomieniu nie da się ściągać poczty...
Pozdrawiam.
BeeGirl
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pn 14.05.2012 09:51

Re: tak, błąd serwera: 0x800ccc90, numer błędu: 0x800ccc92

Postprzez OShon » N 27.05.2012 06:51

Hipoteza ciekawa, choć w Outlooku nie ma blokady pobrania poczty jeśli się nie przeczyta zaległej.
Może utwórz nowy profil Outlooka (masz w FAQ jak) i ponownie skonfiguruj konto.
Przydało by się też przegrać dane ze starego PSTka, ponieważ ten, który używasz może być uszkodzony (wszystko w artykułach).
Pozdrawiam - Oskar Shon MVP Office System, MCC
Moderator Outlook.pl | ExcelForum.pl | WSS.pl | CodeGuru.pl, MSDN dział VBA
Konstruktor rozwiązań biznesowych VBATools.pl, Business Developer Veracomp SA

Skonfiguruj swój pakiet dodatków do Outlooka, Excela, WD i PP
OShon
 
Posty: 6713
Dołączył(a): Cz 19.10.2006 08:31
Lokalizacja: Veracomp SA, VBATools.pl


Powrót do Outlook Express

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość