nakładka na OWA lub program obsługujący

Pytania, problemy, uwagi związane z Microsoft Exchange Server

Moderator: Moderatorzy

nakładka na OWA lub program obsługujący

Postprzez luckynyc » Pt 23.10.2009 13:24

Witam

w firmie używamy serwera Exchange 2003. Na zewnątrz udostępniony jest jednak tylko OWA. Ponieważ pracuje przez większość tygodnia poza firmą jestem zmuszony do korzystania z OWA. Odpowiadanie codziennie na kilkadziesiąt maili przez OWA, szczególnie jak zawierają duże załączniki jest bardzo niewygodne.

Czy jest jakiś program, który potrafi odczytać dane z OWA i obsługiwać przesyłane w ten sposób maile. Optymalnie by było, gdyby był jakiś dodatek do Outlooka, ale pomocny będzie też jakikolwiek inny program.

Proszę o pomoc
dzięki
luckynyc

Re: nakładka na OWA lub program obsługujący

Postprzez michu » Pn 26.10.2009 08:28

Z tego co wiem, to nie ma żadnego tego typu programu.
Pozdrawiam
Michu
michu

Postprzez luckynyc » Pn 26.10.2009 11:14

szkoda
dzięki
luckynyc

Postprzez luckynyc » N 18.07.2010 22:52

Dziwna sprawa z tymi nakładkami

Do nokii jest program, który instaluje się na telefon, podaje podstawowe dane login, hasło, domena i można korzystać z poczty na komórce.
Jest zatem nakładka na OWA na telefon, na PCeta takiej nakładki nie ma.

Ostatnio naciskam informatyków aby udostępnili mi funkcję Outlook Anywhere, która podobno nie wymaga otwierania żadnych dodatkowych portów itp...

W porównaniu z nakładką na OWA ma ona jednak tą wadę, że aby ją uruchomić potrzebna jest jakaś zmiana na serwerze a więc cały proces decyzyjny w firmie. Natomiast do działania poczty na komórce żadnej zgody nie trzeba było.
luckynyc

Powrót do Exchange Server